zaterdag 5 januari 2019

Bodycap

Bodycap

De Bodycap is de (in het algemeen kunststof-)dop die de body afsluit als er geen objectief op gemonteerd zit. De bodycap heeft dezelfde bajonet (of vroeger deselfde schroefdraad) als het objectief.

Een bodycap is meer dan een kunststof afdekplaatje

Dat maakt de bodycap meer dan een simpel kunststof afdekplaatje. De bajonet moet goed passen om geen stof in de camera toe te laten én er mag aan de andere kant natuurlijk geen risico bestaan dat de bajonet met een paar fragiele onderdelen, beschadigd raakt. Dat het om een redelijk stukje precisiewerk gaat ontdekt iedereen die een los exemplaar wil kopen. Ze zijn zeker van een goed merk nogal prijzig

Ombouw naar pinhole camera

De bodycap is ook vrij populair om op eenvoudige manier om te bouwen naar pinhole camera om dat deze uiteraard goed op de body past. Een net gaatje in het midden voldoet dan al snel.

Voor de echte liefhebbers bestaan er een bodycap met een gaatje dat voor uiterste precisie met een lezer ingebrand is. Hiermee zijn fraaie pinhole opnamen te maken.

Bodycaps leiden een eigen leven

De bodycap heeft met de lensdop gemeen dat ze gewoon in het niets lijken te verdwijnen of met andere woorden, ze zijn gewoon altijd zoek.



En nu verder:




Home

Meer over het model dat de workshop geeft

Boek een model met gratis studio


 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?