maandag 22 oktober 2018

Droogijs

Droogijs


Droogijs, of ook wel koolzuursneeuw is de vaste vorm van koolstofdioxide of CO2. Het kan worden gebruikt als alternatief voor een rookmachine bij bepaalde vormen van modelfotografie maar ook in de theaterwereld wordt het veelvuldig gebruikt.

Droogijs produceert net als een rookmachine een vorm van damp als het aan de omgevingslucht wordt blootgesteld. Een voordeel van droogijs kan zijn dat de damp zwaarder is dan lucht en daarom omlaag wordt geleid, terwijl de damp van een rookmachine zich door de gehele ruimte kan verspreiden.


Dit ijs is wat minder droog dan het bedoelde "droogijs" 


Voordelen van droogijs

Het voordeel van droogijs boven een rookmachine is dat je geen speciale apparatuur met bijbehorende stroomvoorziening nodig hebt. Het is dus overal in te zetten.

Het vervoeren en bewaren van droogijs is echter minder eenvouding. Het dient namelijk rond de tachtig graden onder nul te gebeuren en niet iedereen beschikt over de speciale apparatuur die daar voor nodig is. Ook dient men voorzichtig te zijn met het hanteren ervan in verband met niet ongevaarlijke bevriezingsverschijnselen.

De damp die vrijkomt bij het gebruik van droogijs is verder volkomen onschuldig en bestaat alleen uit stoffen die normaal ook in de atmosfeer voorkomen, namelijk C02 en water. Deze damp vervliegt weer vrij snel zodat de ruimte ook weer snel “rookvrij” te maken is.

Voor adressen waar droogijs te krijgen is dient men Google of een soortgelijke zoekmachine te raadplegen.



En nu verder:




Home

Meer over het model dat de workshop geeft

Boek een model met gratis studio



 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?