donderdag 3 januari 2019

35mm

35mm

De standaard kleinbeeldfilm wordt ook 35mm film genoemd

Een 35mm film is de veel gebruikte benaming voor de zogenaamde kleinbeeldfilm, die de laatste tientallen jaren gebruikt werd in fotocamera’s, de zogenaamde kleinbeeldcamera.

De 35mm film zit in een speciale cassette

Deze 35mm film gaat in een kleine cassette waarin de film lichtdicht is ondergebracht. De film wordt uit de cassette getrokken door bewegende tandjes in de camera die in de perforatie van de film grijpen tijdens het zogenaamde filmtransport. Vroeger gebeurde dit filmtransport door het omzetten van een handeltje op de body van de camera, bij moderne analoge camera’s middels een motortransport. Direct na de opname wordt automatisch de film doorgedraaid zodat er weer een onbelichte foto klaar staat om belicht te worden.


Meestal 24 of 36 opnamen

De 35mm film werd meestal geleverd voor 24 of 26 opnamen. Ook was de film vaak in grootverpakking te verkrijgen waarbij deze in lege cassettes overgespoeld kon worden.

Ook groot magazijn voor 500 foto's mogelijk

Sommige systeemcamera’s hadden de mogelijkheid voor een groot magazijn voor 35mm film dat dan meestal in plaats van de achterwand van de camera werd gemonteerd. et een dergelijk magazijn konden soms tot 500 foto’s worden gemaakt. Dit was ideaal als veel foto's gemaakt moesten worden. Denk bijvoorbeeld aan de straatfotograaf op de kermis.




En nu verder:




Home

Meer over het model dat de workshop geeft

Boek een model met gratis studio



 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?