dinsdag 8 januari 2019

Achtergrondprojectie

Achtergrondprojectie


Achtergrondprojectie is een techniek om door op de achterkant van een doorschijnend scherm een beeld te projecteren. Het ontstane beeld doet dan dienst doet als achtergrond voor een voor het scherm geplaatst voorwerp of model. Zie ook doorzichtprojectie. Achtergrondprojectie heeft het grote nadeel dat er een enorme studio nodig is om voldoende afstand tussen projector en de doorzichtige wand te krijgen, temeer daar bijvoorbeeld een model daar nog weer voor moet staan.

Achtergrondprojectie wordt in de digitale tijd verdrongen door zogenaamde bleuscreen of chromakey -technieken. Dit is een aanpak waarbij het model voor een blauwe of groene achtergrond staat, die later op digitale wijze wordt vervangen door een andere achtergrond. Die achtergrond is dan een foto of een video. Het probleem van de grote studio die nodig is, is bij chromakey definitief verdwenen. 

Veel, zo niet bijna alle speelfilms worden tegenwoordig op deze manier gemaakt. Hierbij wordt de video aangevuld met afbeeldingen die door een computer worden aangemaakt. Men spreekt in deze wel van CGI technieken wat staat voor Computer Generated Imaging



En nu verder:




Home

Meer over het model dat de workshop geeft

Boek een model met gratis studio


 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?