zondag 6 januari 2019

Diepte

Diepte


Onder de diepte van een foto verstaan we alle elementen die meehelpen om een suggestie van diepte aan het platte, twee-dimensionale vlak van een foto te geven. We spreken in dit geval ook wel van de dieptewerking van een foto.

Denk daarbij allereers aan het gebruik van lijnen, perspectief, toon,contrasten en scherptediepte die ieder voor zich meespelen bij de suggestie van diepte.

Maar er zijn meer factoren die een rol spelen zoals de voorgrond, de achtergrond en de richting waar het licht vandaan komt.

De voorgrond moet een aantal beeldelementen bevatten als takken, een hek, een poortje en dergelijke om een geschikte dieptewerking te kunnen krijgen.

De achtergrond moet onscherp zijn en naar achteren toe wijken voor het onderwerp. Het onderwerp moet goed "los" komen van die achtergrond.

De richting van het licht is van belang voor het al dan niet krijgen van schaduwen die eveneens een belangrijke rol voor de dieptewerking kunnen geven. En zo zorgt bijvoorbeeld strijklicht ervoor dat de dieptewerking extra wordt versterkt. Strijklicht zorgt er ook voor dat echt elk detail zichtbaar wordt. 




En nu verder:




Home

Meer over het model dat de workshop geeft

Boek een model met gratis studio



 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?