zaterdag 5 januari 2019

Point and shoot camera

Point and shoot camera


Een point and shootcamera is een eenvoudige camera die in principe altijd gebruiksklaar is.

Houd deze camera voor je oog en je kunt fotograferen. Daartoe is deze camera sterk vereenvoudigd. Bijvoorbeeld door het gebruik van een fixed focus lens die niet scherpgesteld behoeft te worden.

Ook de vaste sluitertijd staat meestal op een gemiddelde van ergens rond de 1/125 ingesteld.

Een diafragma van 5,6 of 8 doet de rest en we hebben een camera die voor de meeste lichtomstandigheden te gebruiken is.

Een groot voordeel is dan als de camera niet steeds opgeladen behoeft te worden. Want in dat geval zijn de batterijen meestal leeg als zich een uniek moment om een foto te maken, voordoet. Neem in elk geval een camera waar gewone losse batterijen in kunnen want die kunt u in voorraad hebben. Zolang ze niet gebruikt zijn, zijn ze lang houdbaar.

U zou dan eigenlijk altijd een setje batterijen met dichte verpakking achter de hand moeten houden waar u niet aankomt. Moet dat dan toch een keer? Koop dan direct een nieuwe set en leg die weer ergens neer. Dan wordt het point-and-shoot gedrag van uw camera daar niet door beïnvloedt.

Is uw smartphone een optie?
Sommige smartphones hebben tegenwoordig ook een redelijk goede camera. Nadeel van deze camera's is de absurde scherptediepte door het mininale diafragma dat ze hebben. Sommige mensen vinden deze enorme scherptediepte mooi, anderen zijn van mening dat het een foto saai en zonder enige dieptewerking maakt.

Nou ja, over smaak gaan we het hier niet hebben. Maar in geval van nood kan een telefoon wel als point and shoot camera werken. 




En nu verder:




Home

Meer over het model dat de workshop geeft

Boek een model met gratis studio

Jetje's dag, onze dagelijkse publicatie over kunst, fotografie en lifestyle





 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?