zaterdag 5 januari 2019

PPI

PPI


De term PPI is de afkorting van pixels-per-inch. Het is een kwaliteitsmaat voor afdrukken die berekend wordt uit de oppervlakte van de afdruk en het aantal (mega-)pixels van de digitale camera. Het is een term die niet echt veel wordt gebruikt.
Veel mensen verwarren PPI met DPI (Dots-per-inch) of hebben zelfs nog nooit van de term PPi gehoord.

PPi is een maat voor de kwaliteit van een afdruk en wat meer begrip van deze term is handig bij de keuze van het juiste formaat en de de kwaliteit van de volgende afdruk van een digitale foto.

PPI staat dus voor Pixels Per Inch, met andere woorden het getal geeft het aantal pixels aan dat per inch wordt weergegeven. De PPI wordt berekend vanuit het aantal pixels (meestal weergegeven als megapixels) die uw camera weergeeft en het formaat van de foto.

Om de PPI van een foto te berekenen moeten we simpelweg de lengte van de pagina vermenigvuldigen met de breedte in inches. Dat levert ons uiteraard het aantal vierkante inches op. Nu moeten we het aantal (mega-)pixel van de camera delen door het aantal vierkante inches. Het resultaat is het aantal pixels per vierkante inch. Nu dienen we nog de vierkantswortel uit dit getal te nemen.

Een rekenvoorbeeld aan de hand van een 5 megapixel camera:
en een afbeelding 4 x 6 inch. Deze afbeelding is dus 24 vierkante inch. Delen we dat op 5.000.000 dan resteert 208333. De vierkantswortel uit 208333 is 456



En nu verder:




Home

Meer over het model dat de workshop geeft

Boek een model met gratis studio



 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?